Skagen maj 2018


Den sorthalsede lappedykker var til gengæld mere samarbejdsvillig.

Han og hun. Der blev kissemisset.Nordlysvej 23, Skagen.


Den første fugl der viste sig i haven søndag morgen var Topmejsen.


Fra  den 5. til den 12. maj var jeg i Skagen sammen med Lisbeth. Vi havde lejet sommerhus på Nordlysvej 23. Et dejligt sommerhus med en dejlig have og fantastiske omgivelser. Vi brugte alle dage til at se på fugle, enten fra Nordstrand, Grenen eller ture i Ellekrattet. Fra mandag til onsdag havde vi besøg af Hans Henrik, og fra onsdag aften til fredag eftermiddag fik vi besøg af Connie og Jens Jørgen. Det blev til mange spændende ture og fugleobs  sammen og selvfølgelig en lang række billeder. Mere eller mindre gode.

Lørdag den 5. maj. Vi kørte fra Vildsund kl. 11 lørdag formiddag og blev hurtigt enige om at vi skulle omkring Juelstrup sø, for at kigge efter Nordisk lappedykker. Vi nåede Nordlysvej i Skagen ved 16. tiden. Efter en hurtig udpakning begav vi os ud på vores første gåtur. Vi valgte Ellekrattet og den lange rute på 6 km. Det var måske en lille smule længere end vi havde forestillet os, så vi vendte hjem til sommerhuset ved 19-tiden. Godt sultne og trætte.Den Nordiske lappedykker i Juelstrup sø, var ikke speciel samarbejdsvillig. Den holdt sig på meget lang afstand.


Gråstrubet lappedykker fra vores lange tur gennem Ellekrattet.


Så mødte vi vores første Hugorm. Jeg ville have den til at løfte hovedet og rørte den lidt med en pind. Først da opdagede vi at den var død. Det var nok derfor den var så stille.


Søndag den 6. maj. Vi stod tidligt op og kørte på Nordstrand. Der skete ikke det mest ophidsende. Efterfølgende gik vi en tur i Ellekrattet. Dog ikke den lange tur i dag. Derefter belv det en tur i Haveforeningen. Det er altid spændende at kratluske her og så kan man jo samtidig glæde sig over de mange smukke små haver. Efter aftensmaden kørte vi ud forbi "Klitgården".


Klitterne ved Nordstrand.


Holger Drackmanns grav.


Udsigt mod det grå fyr.Vi  var kommet med på DOF's walkie talkie system, så vi kunne følge med i hvad der blev set. Morten Jenrich Hansen ringmærker på Grenen og meldte ud, at han havde fanget en Vendehals. Den blev vist frem inden den blev sluppet fri, og vi skyndte os op på klitten, hvor han ville komme.


Hjemme ved sommerhuset så vi flere gange Lille korsnæb.


Skovrandøje


Husskaden ynglede i nabohaven.


Blåmejse


Rådyr (rå) i aftenlyset.


Mandag den 7. maj. Vi startede igen med en tur i Ellekrattet. Derefter besøgte vi det Grå fyr. Vi overvurderede nok os selv lidt, ved at tage de 250 trapper op i fyret. Vi fik dagens, og næste dags motion. Vi var i alt falk ikke i tvivl om, hvor vores ben var. Om eftermiddagen var vi enige om at holde os lidt i ro. Det gik også fint, lige indtil der blev meldt Citronvipstjert. Vi røg ud i bilen og af sted mod Grenen. Da vi kom derud fulgte vi bare strømmen af mennesker med kikkerter og kameraer. Vi fik set hittet. Så smuk og så gul.

Senere på aftenen kom Hans Henrik. Han skulle bo hos os til onsdag, og vil skulle sammen ud og kigge på fugletrækket.

Vekret var flot. Koldt om morgenen og varmere op ad dagen. Der var kun et lille men. Vinden var ikke helt i den rigtige retning og vi fik derfor ikke fulgene tæt på.


Hvid vipstjert.


Grå krageMunk, hun fra haveforeningen.


Gransanger.


Sortkrage fra Ellekrattet.


Haren var ude på sin morgentur.


Musende Fjeldvåge.


Rød glente.Musvåge


Sort Glente foran Musvåger.


Der kigges efter Citronvipstjert.


Efter at have set den på lang afstand, kom den endelig tættere på.


Bogfinke,. Ellekrattet.


Lille korsnæb.


Gul vipstjert. ((Flavissima)


Gul vipstjert (Nordlig Thunbergi)


Bynkefugl


Sortrygget hvid vipstjert.


Om aftenen kom bukken på besøg.


Tirsdag den 8. maj. Hans Henrik var tidlig oppe og kørte til Grenen. Lisbeth og jeg sov lidt længere og kørte til Ellekrattet. På hjemvejen var vi rungt og kigge efter gule vipstjerte. Om eftermiddagen kørte vi alle tre til Ellekrattet. Vi havde parkeret en bil i hver ende af den lange rute, som Lisbeth og jeg gik den første dag. Nu kunne vi nøjes med at gå den halve tur. Her kom så denne dags store hit. En Pirol. En smuk udfarvet han. Da vi havde spist til aften kørte vi til Gl. Skagern og spiste en is mens vi nød solnedgangen over Vesterhavet.


PirolLærkefalk


Solnedgang set fra Gl. Skagen.


Onsdag den 9 maj. Hans Henrik startede igen på Grenen og Lisbeth og jeg mødte ham der senere. Der var ikke meget gang i trækket, og en Rødstrubet piber som var meldt ud fik vi ikke set, så vi kørte bl.a. på Gyvelstien og Store klit. Der blev meldt Slangeørn, og vi kørte ud og så lige et glimt af den. Om eftermiddagen var vi ved åløbet overfor campingpladsen, hvor kiggede efter fluesnappere. De var ikke kommet endnu. Til gengæld så jeg et Egern hænge i bagbene mens den drak vand af åen. Sidst på eftermiddagen tog vi afsked med Hans Henrik, som ikke kunne afse flere dage til fuglekig. Om aftenen fik vi så i stedet besøg af Jens Jørgen og  Connie, som ville blive til fredag.


Stor Præstekrave.Sjov at se hvordan den lille fyr hang i bagbenene mens  den drak.


Torsdag den 10. maj. Både Lisbeth og jeg var tidligt oppe og med Jens Jørgen på "store klit". Der skete ikke det helt vilde, men lidt rovfugle kom da forbi. efter morgenkaffe kørte vi igen ud til "store klit, hvor vi blev det meste af dagen.


Den var MEGET langt væk.


Skovfirben.


Skovsanger.


Fiskeørn


På engen lige ved huset, hvor vi boede gik der en masse gule vipstjerte. Blandt dem var der en, som så meget underlig ud. Næsten helt hvidt hoved.


Fredag den 11. maj. Vi var igen tidlig oppe og med Jens Jørgen. Vinden var nu i syd, så vi opgav store klit. I stedet gik vi en tur i Ellekrattet og senere på Gyvelstien. Da Connie og Jens Jørgen var kørt hjem gik vi over til fluesnapperstedet. Det vrimlede nu med fluesnappere og vi fik nogle rimelige billeder. Så skulle der ellers pakkes for i morgen skulle vi hjemad. Men det havde også været en skøn uge, med masseer af fugle og dejlige besøg.


Grå fluesnapper


GærdesmutteGrå krage i aftenlyset.


Broget fluesnapper , hun.