Lidt modlys over et næsten stille Atlanterhav.Og tænk engang. For første (og sidste) gang kunne vi sidde ude og drikke vores aftenskaffe.


Mens vi venter på færgen.


Så kom vi af sted. Endda med fuld musik.

Farvel til Vestmannaøerne.


Landskab med Lupiner og de underlige toppe, som vi aldrig fandt ud hvad var. Eller rettere hvordan de er opstået.


Vestmannaeyjar (dansk Vestmannaøerne) er en øgruppe af vulkansk oprindelse syd for Island, der består af 14 øer, 30 skær og 30 klipper. Området ligger i regionen Suðurland, som danner kommunen Vestmannaeyjabær, der i 2009 havde 4086 indbyggere. Kun den største af øerne, Heimaey, er beboet

Området er som det øvrige Island vulkansk aktivt. Der var to store udbrud i området i 1900-tallet. Det første var i 1963 da et 3½ år langt udbrud dannede øen Surtsey, og det andet var udbruddet af Eldfell på øen Heimaey i 1973, som nødvendiggjorde en hurtig evakuering af de fleste af øens indbyggere.


På vej mod fuglefjeldet.


Så er vi på vej tilbage. Vi kommer tæt på skærene.


På tavlen kunne vi se, hvornår der har været vulkanudbrud.

Hekla i morgenlyset.


Flere smukke heste.


Først var vi nede ved havnen i Landeyjahöfn, for lige at se lidt på færgen til Vestmanaøerne. Jeg skulle lige se om den var stor nok til at jeg turde sejle med den. Det så rimeligt ud.


Jeg er lidt forelsket i de Islandske heste.


Vi besøgte Lava Center i  Hvolsvöllur.

LAVA Center blev åbnet i juni 2017 og er et informations- / udstillingscenter alt om vulkaner og jordskælv med speciale i Island. Centret er yderst informativt med information om, hvordan vulkaner og jordskælv opstår fra begyndelsen af ​​verden

Derefter besøgte vi Hekla Vulkan center:

Hekla Center byder på en moderne multimedieudstilling om Hekla Bjerg, dens historie og dens indflydelse på menneskeliv på Island fra tidspunktet for afregningen til nutidet. Udstillingen understreger vulkanens indflydelse på de beboede områder tæt på den, den distrikter af Landsveit, Holt og Rangárvellir. Historien om disse distrikter er sporet, og historien om folks kamp med sandstorms og udbrud bliver fortalt.


Der var lavet meget naturtro film om udbrudene. Vi fik at vide at Hekla kunne gå i udbrud når som helst. Uden forvarsel. Det var meget betryggende at vide, når vi nu skulle sove ganske tæt ved hende. Hun sov heldigvis stille og roligt hele natten.


Onsdag den 20. juni. Tænk engang. Vi vågnede op til tørvejr og det var rimeligt skyfrit. Det var så i dag vi skulle til Vestmannaøerne, så det kunne ikke være bedre.


Tirsdag den 19. juni. En rigtig regnvejrsdag. Stort set regn hele dagen. Vi benyttede derfor lejligheden til at besøge, først et Lava center og derefter Hekla vulkan center. Derfor belv det ikke til mange billeder den dag, men nogle gode oplevelser alligevel.

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED