Rul ned på siden for at se nyeste billeder og videoer.


Den 1. oktober. Musvågerne optræder i mange farvevarianter. Ved Krik så jeg denne meget lyse variant. Vistnok den, som vi førhen kaldte for Börringevåge.


Den 3. oktober. I år har efteråret budt på rigtig mange trækkende sangere. Især Gransangeren har været talrig i haven.  


Den 4. oktober. Vi hører stadig den Hvidbrynede løvsanger hver dag. I dag lykkedes det at få et lidt bedre billede af den. Den er næsten umulig at fotografere. Aldrig i ro og altid højt oppe i modlys.


Den 8. oktober. Jeg har lavet foderplads på brønddækslet af mos. Mest for at fotografere, så det ser naturligt ud. Skovskaden kunne jeg nemt lokke med nødder. Den er i gang med at samle vinterforråd.


Skovskade


Den 12. oktober ringede Jens Jørgen pludselig og spurgte om jeg ville med på Tangen og se Brun Løvsanger. Om jeg ville? Mon ikke. Jeg smed alt hvad jeg havde i hænderne og gik ned til vejen, hvor jeg blev samlet op. Brun løvsanger var stort. Også en af de meget sjældne sibiriske gæster, som kun sjældent ses i Danmark. Men der ventede endnu en stor overraskelse. I den anden pose gemte der sig ikke mindre end en Fuglekongesanger. To mega hit samme dag. Det var næsten ikke til at få armene ned.


Brun Løvsanger.


Fuglekongesanger


De to sjældenheder side om side.


Den 16. oktober var jeg Hanstholm, for at hjælpe Jens Jørgen med ringmærkning. Pludselig kom der en Birdalarm. Plettet mudderklire ved Lønstrup strand. Det er kun 3 gang den registreret i Danmark. Ingen af os havde set den tidligere, og efter lidt snakken frem og tilbage fik Jens Jørgen overbevist mig om at vi var nødt til at køre til Lønstrup. Conny ville også gerne med, så vi fik pakket nettene sammen og så gik turen til Lønstrup. Det var flot vejr og fuglen var dejlig nem at se når den fouragerede i stenene ved vandet. Det blev til mange billeder.


Og vi var ikke de eneste der havde fundet til Lønstrup Strand.


Den 9. oktober.Endelig kom den Hvidbrynede Løvsanger ned i ansigtshøjde og det lykkedes at få nogle brugbare billeder af den. Jeg er super glad, da det kan vare mange år før der igen bliver invasion og mulighed for at fotografere. 


Den 11. oktober. Lidt forskellige fugle fra foderpladsen.


Dompap, han


Gærdesmutte


Stær


Bogfinke


Den 17. oktober. Der havde i længere tid holdt Sortvinget Braksvale til ved Skjern enge. Vi havde tidligere nede og kigge efter den, men uden stort held. Nu var vi lige så godt i gang med at køre, så vi aftalte at kører sydpå igen og give den endnu en chance. Vi fik set den, men på meget stor afstand. Til gengæld var vi heldige med vejret, som gav nogle gode billeder.


Knopsvane


Kortnæbbet gås


Blisgæs


Bramgæs


Grågås


Sortvinget Braksvale taget på over 500 m afstand.


17. oktober. Stillitsen nyder godt af en selvsået solsikke.


Den 26. oktober. I to dage blev der set Thorshane i Hanstholm. Da jeg kom derop tredjedagen var den væk. Jeg måtte "nøjes" med en Rødstrubet lom i havnebassinet og en musende Tårnfalk på vejen hjem.


Den 28. oktober. Der er mange gæs på Agger Tange i denne tid. Det er en udfordring at prøve at få flugtbilleder.


Pibeænder


Krikænder


Strandhjejle