Rul ned på siden for at se nyeste billeder og videoer.


Den 2. juli holdt Rosenstæren stadig til på Agger Tange. Jeg prøvede igen om jeg kunne være heldig at den sad oppe i en af rosenbuskene. Det var en meget blæsende periode, så den holdt sig det meste af tiden ved jorden. Jeg fik dog billeder af den, godt nok på lang afstand.


Rosenstær blandt alm. Stære


Den 9. juli var vi på tur med Ruth og Thorkild Søndergaard. Vi havde pakket kaffekurven og ville gerne vise dem de forskellige skjul i Vejlerne. De havde ikke været her før, og det er altid rart at vise andre steder, som man selv holder meget af. Vejlerne er altid at besøg værd, uanset om man ser på fugle eller bare nyder naturen.


Knopsvane


Krumnæbbet ryle. Næsten i sommerdragt.


Krikand, flyvende til venstre. Krumnæbbet ryle. flyvende til højre. Bagerst i billedet Alm. ryle og Stor Præstekraver.


Stor Blåpil, hun


Stor Blåpil, hanSkestorke. Fuglene med sorte kanter på vingerne er ungfugle fra i år.


Sortterner på rad og række.


Grågæs


Hættemåge


Landsvale


Den 16. juli. En meget tidlig morgen i Vejlerne. Det er i de tidlige morgentimer at  der sker mest på fuglefronten. Derfor kørte jeg til Vejlerne kl. 5 om morgenen og oplevede solen og fuglen stå op. En uforglemmelig oplevelse og en fantastisk start på dagen.


Den dejligste morgen i 100 år.


 Blåhals, unge


Skægmejse


Rørspurv, hun


Græsarealerne afgræsses af ungkreaturer. Her er de blevet til søkøer.


Sølvhejre til højre. Skestork til venstre.


Sølvhejre.


 Dværgmåge til venstre og Hættemåge til højre.


Skestork


Blåhals


Hovsa. Der faldt en klat.


Den 24. juli. Vi var med Lars Smith oppe hos Tage Steensgaard, Madsted og ringmærke Slørugleunger. 5 fine velnærede slørugler blev ringforlovet med Lars. Dejligt at arten er i fremgang.


Den 31. juli var det stille vejr efter et par meget blæsende dage. Jeg kørte til Hanstholm for at se på havtræk sammen med Jens Jørgen. Der var ikke meget træk, så Jens Jørgen foreslog at vi kørte ud og så efter Stor Hornugle. Hold nu op, hvor var vi heldige. Der skal meget havtræk til at opveje den kæmpe oplevelse jeg fik der.


Den 25. juli var jeg sammen med Jens Jørgen i Vejlerne. Vi havde håbet at se Rovterner, men i stedet så vi en del andet godt. Og vi kunne kun nyde endnu en dejlig formiddag i Vejlerne, selv om det ikke altid er det man kører efter man får at se.


 Hvid vipstjert.


Krikænder.


Stær


Fiskehejre


 Ikke mindre end 87 Sølvhejrer var samlet ved Kærup Holme skjulet.


Sølvhejre


 Forrest i den blandede flok. Dværgmåge. Stadig delvis i sommerdragt.


Alm. Firben (Skovfirben)


 Storbladet Mærke