Rul ned på siden for at se nyeste billeder og videoer.


Den 2. juni.  Først en af de smukkeste morgener fra Agger Tange. Dem får man kun når man kommer tidligt op. Derefter lidt fra Leo Thøgersen. Og til sidst et bevis, hvor lidt der skal til for at hjælpe Landsvalen med lidt bygge materiale.


Skeand, han.


 Klyder


Leo Thøgersen har flere par ynglende Tårnfalke i år.


Mens Leo og jeg  kiggede på Tårnfalke havde Skovspurvene travlt med at sikre den næste generation. 


En lille balje med vand og ler er et godt og nemt sted for Landsvalerne at hente redemateriale. De bruger det flittigt.


Den 7. juni kom vi hjem fra et weekend ophold på Rømø med kortklubben. Lige inden vi nåede helt hjem blev der meldt Hætteværling ved Hanstholm fyr. Jeg var dødtræt men besluttede alligevel at køre til Hanstholm. Det fortrød jeg ikke. 


Havterne


Fjordterne


Den 15. juni kørte jeg, sammen med Jens Jørgen, ned til Knuds strand ved Spøttrup. Her var en stor Digesvalekoloni, og vi ville begge gerne prøve at fotografere Digesvaler i luften. Det var godt nok ikke nemt. Jeg syntes dog selv jeg fik nogle nogenlunde billeder, og i tilgift havde vi en dejlig hyggelig formiddag.


Den 9. juni kørte jeg sammen med Lisbeth og Jens Jørgen til Skagen. Der var Dværghejre i Skarvesøen. Vi både så og hørte den, men for langt væk til billeder. På hjemturen så vi Sort svane i Bygholm Vejle. Og hjemme i haven havde den Store Flagspætte havde fået ungerne med til foderpladsen.


Den 10. juni sad jeg for første gang i mit skjul ved Tårnfalkene. Ungerne er nu så store at de kan kigge ud over kanten.


Den 11. juni. Endnu en morgentur på Agger Tange. Det er en udfordring at fotografere ternerne i luften.


Det første jeg så var en Musvåge. Den holdt godt øje med mig, da den blev "skudt" .


Vi blev afbrudt lidt i Digesvalefotograferingen da en Ræv pludselig kom luntende nede på stranden.


 Og så kunne vi jo godt lige tage Skarven med.


Det var svært at fastholde focus på fuglen når den havde vandet som baggrund. Ind imellem lykkedes det.


Den 16. juni er Tårnfalkungerne vokset godt. Nu er der kamp for føden når de gamle fugle kommer til kassen med mad.


Den 17. juni. Stendroslen hører hjemme på stejle, tørre, klippefyldte bjergskråninger i det sydlige Europa. Det er aldrig lykkedes mig at se den når vi har været sydpå. I onsdags dukkeder der så pludselig en hun op i Ebeltoft. Kun for 9-ende gang i Danmark. Det er en stor sjældenhed, som trækker ornitologer fra hele landet. Jeg havde endnu ikke  været dernede, men heldigvis sørgede Lisbeth ogJens Jørgen for, at der blev gjort noget ved det. Vi kørte fra Vildsund  kl. 04.00 om morgenen med kurs mod Ebeltoft. Efter flere timers søgen blev den endelig fundet, set og fotograferet. Det blev virkelig en fantastisk dag. Vidunderligt vejr, dejligt selskab og en smuk fugl. kan man ønske sig mere?Jens Jørgen er dybt konsentreret. Fuglen sad ikke ligefrem på hånden. Fuglen er i den røde ring. 


Den 22. juni. Tårnfalkene er nu oppe og sidde på kanten af kassen.


Den 23. juni var jeg med Jens Jørgen på tur. Han havde lovet at vise mig Hedepletvingen, som er ved Vullum sø. Inden vi kørte derud var vi ved Ræhr grusgrav og kigge på Karmindompap. Hedepletvingen fandt vi ikke. Til gengæld var der Brunlig perlemorssommerfugl og Thy gøgeurter.


Syngende Karmindompap ved Ræhr.


Brunlig Perlemorssommerfugl. Vullum sø.


Streg bredpande


Thy Gøgeurt


24. juni. I år har vi haft fornøjelsen af en Rævehvalp på matriklen. 


Gulbugen har været en underholdende gæst i haven i år.


Den 25. juni. Det var flot vejr og en dejlig aften. Jeg nød den på Agger Tange, hvor jeg prøvede at fotografere terner i luften.


Ung Havterne.


havterne. Gammel fugl.


Skestorke


Dværgterne


Den 26. juni var vi, sammen med Jens Jørgen og Conny i Lille Vildmose. Selv om fuglene totalt svigtede os, så havde vi en dejlig dag, på en rigtig sommerdag hvor temperaturen nåede 28 grader.


Tornsanger


Havørnen kom besøg i Hættemågekolonien i Birkesø. Her hentede den sin morgenmad. Det blev den ikke populær på.


Når ikke fuglene ville lege med os, så var der da heldigvis andre der ville. Her Stor Bredpande.


Foranderlig Blåfugl.


Bølle Blåfugl.


Foranderlig blåfugl


Moserandøje


Firplettet Libelle.


Soldug.


Sortmåler


Året igennem har budt på sjældenheder. Den 27. juni dukkede en Rosenstær op på Agger Tange. Det var en gammel udfarvet fugl. en rigtig ønskefugl. Desværre regnede det, men ses skulle den. Jeg fik set den, men ingen billeder den dag.


 På vej derud, sad en fin Rørhøg han i græsset, hvor den lige havde taget et bytte. Den blev også lige fotograferet.


Da nu ikke det lykkedes at få billeder i regnvejr, aftale jeg med Jens Jørgen, at vil skulle prøve om vi var mere heldige næste dag. Vi kørte derud MEGET tidligt om morgenen, og vi måtte vente længe før Stærene stod op. Men så var det også ventetiden værd.


Lidt gemmeleg. Men det lykkedes.