Rul ned på siden for at se ældre billeder og videoer.


Den 3. juli 2019. I år begyndte Tårnfalkeparret tidligt ved kassen. Vi var helt sikre på at der var unger i kassen. Som tiden gik blev der mere og mere stille deroppe, og vi var til sidst overbesiste om, at det var slået fejl i år. Vi var bange for, at der lå døde unger eller æg som ikke var klækket. Derfor prøvede vi at binde min telefon på en teleskopstang med videofunktionen tændt. Det virkede og vi blev meget glædelig overrasket over det vi så.

Den 5. juli 2019. Efter næsten en hel uge med hård vind, byger og overskyet lagde vinden sig, og det klarede op. Jeg benyttede lejligheden til at køre ned til Villerup og se til den Lille lappedykker. Ungerne var vokset godt, og jeg tror det allerede er slut med at sidde på ryggen af mor og far.

Onsdag den 10. juli stod jeg op kl. 3,00. Det var meget tidligt, men når først man er oppe, så går det alligevel. Jeg havde aftalt med LIsbeth at vi skulle en tur til Lille Vildmose.  Vi var deroppe kl. 6 og stoppede ved Birkesø. Her brugte vi megen tid på at fotografere Sorthalset Lappedykkere med unger. Det blev til mange billeder af denne smukke fugl, som man ellers ikke kommer så tæt på.


Sorthalset Lappedykker til venstre og Lille Lappedykker til højre.


Den lille unge her forsøgte forgæves at komme op på ryggen af forældrefuglen. Men nej, den måtte blive i vandet.


Selv om det var svært at løsrive sig fra de Sorthalsede lappedykkere, så var der jo også andre fugle i mosen. Her er det Troldand han. På de næste billeder er det hunnen med et stort kuld ællinger.


Toppet Lappedykker


Krikand. Han og hun


Gråænder. Store ællinger øverst og små ællinger nederst.


Landsvale


Sortklire


Skestork


Den 15. juli. Det vrimler med sjældne fugle i Nordjylland pt. I Tornby lige syd for Hirtshals er der Gærdeværling. Det først 2. gang den er set i Danmark. Samme sted er en Rødhovedet tornskade dukket op. Ved Uggerby strand raster to Brilleænder og inde i Hirtshals yngler Toplærken, som det eneste sted i Danmark. Jeg blev inviteret med på tur sammen med Hans Henrik, Knud og Jens.


Gærdeværling


Toplærke i Hirtshals


Ung Rødben fra Bygholm Vejle


Den 22. juli dukkede der pludselig en Sortrygget hvid vipstjert op på gårdspladsen. Den 25. blev det endnu sjovere. Der kom den med 3 unger. Jeg troede at det var en Hvid vipstjert som havde krydset med en Sortrygget, men da der den 27 også en rigtig flot han af Sortrygget hvid vipstjert op, så kunne jeg godt fristes til at tro at vi har et rent ynglepar af den Britiske race sortrygget hvid vipstjert.