Januar måned 2019

Den 30. januar var det lidt sol, og jeg kørte ren tur på Tangen. Der var ikke det helt vilde, men pludselig fangede mit øje en større fugl som sad på jorden. Det var en Vandrefalk. Heldigvis blev den lige siddende, mens jeg nåede at få et par billeder.

Den 23. januar. Jeg startede dagen med at køre med Lisbeth til Hanstholm. Hun havde ikke set Topskarven, og jeg ville gerne have nogle bedre billeder af den, end dem jeg havde. Vejret var fint. Koldt, men næsten klart. Topskarven var ikke at se og vi søgte længe efter den. Lige før vi skulle til at køre hjem opdagede jeg den alligevel i et af havnebassinerne.

Om eftermiddagen var der kamp på rovfuglefoderbrættet og jeg listede over i skjulet. Jeg fik dog ikke kampen mellem de mørke musvåger, men jeg fik rimelige billeder og videoer af den lyse.

Topskarv

Rødhals

Solsort

Ups. Det er ikke nemt at holde balancen.

Den 9. januar. Koldt og blæsende, men solrigt. Der har i længere tid holdt en Halsbåndtroldand til ved Skjern Enge. Den måtte med som et DK kryds. Lisbeth, Hans Henrik og jeg startede ud med store forventninger. Men endnu engang måtte vi sande, at det er ikke så let som det lyder. Ingen Halsbåndtroldand. Der var masser af andre fugle, men ikke det vi kom efter. Næsten stivfrosne af kulde kørte vi videre til Nymølle Dambrug. Her var vi så heldige at se Bjergpiber. Det hjalp lidt på humøret. Da vi kom hjem blev troldanden meldt ud igen. Surt.

Fiskehjere. Skjern Enge.

Sølvhejre. Skjern Enge.

Taffeland, hun. Skjern Enge.

Bjergpiber. Nymølle Dambrug.