September måned 2018

Onsdag den 27. september. Jeg havde aftalt med Lisbeth at vi skulle til Hanstholm og kigge på måger. Hans Henrik var ved Klitmøller og ville møde os senere. Vi stod op til kuling og overskyet, øv. Men vi tog en dyb indånding og kørte. Ved Roshage prøvede vi at finde læ bag nogle parkerede lastbiler, men efterhånden stom chaufførene vågnede op og kørte, så forsvandt vores læ og vi var ved at blæse væk. Pludselig opdagede vi en lille fugl i vandet. Det var en Odinshane. Det er usædvanligt på denne årstid, men Lisbeth tog heldigvis det par dokumentationsbilleder af den. Og så kom det der reddede dagen - Ju-biii. jeg fik lukket et hul i min artsliste, da jeg endelig fik en af mine længe ventede ønskefugle at se. Sabinemågen. Den yngler langs Ishavets kyster og på den arktiske tundra hele vejen rundt om nordpolen og det er på trækket til vinterkvarteret i Sydvestafrika, at de under vestenstorme presses ud af kurs, og dukker op ved vore kyster. Den er derfor meget sjælden. De sidste dage er der, efter stormen Knud, været set Sabinemåger ved Hanstholm og i dag vovede jeg mig, sammen med Lisbeth ud i stormvejret. Det var Henrik Haaning Nielsen der fandt den og meldte den ud. (Tak for det) På det tidspunkt sad Lisbeth og jeg og drak kaffe på havnecafeteriet. Det kan nok være vi fik os lettet og i fuld fart gik det mod Roshage. Her fouragerede den tæt ved kysten og vi kæmpede os i en stiv kuling, med masser af sand- og salt i luften, ned på stranden, hvor Henrik stod. Vi fik billeder, men de bærer desværre præg af vejr og vind. Vi er dog rigtig glade for at have fået den at se. Endnu en sjælden mågeart er krydset af.

Ind imellem landede den på stranden.

Den er meget smuk i flugten, hvor man tydeligt ser de mørke og hvide felter. Fuglen er en 1 k. Det vil sige en ungfugl fra i år.

Bjergvipstjert

Natugle

Den 13. September. En lille tur til Agger Tange. Det gav ikke mange fugle, men en Lille Kobbersneppe blev det til.

Lille Kobbersneppe

Den 20. september. På tur med Lisbeth og Hans Henrik. Først til Skals enge, som er et spændende område, som må besøges igen til foråret. Da vi var tæt ved Viborg kørte vi lige omkring Niels Bugges Kro. Her var Bjergvipstjert. Ikke meget samarbejdsvillig, men det lykkedes dog at få et par billeder. På hjemturen var vi tæt ved Skive havn, og da Lisbeth aldrig har set Natugle,  holdt vi ind ved Krabbeholm skov, hvor jeg vidste hvilket træ den holdt til i. Vi var heldige. Uglen sad i hullet og så lidt søvnig ud.