December måned 2018

Fredag den 28. december. Endnu en sjælden fugl gæster Jylland. Denne gang en Middelhavsstenpikker. Den burde være syd for Sahara nu og i gang med at solbade. Nu dukkede den op ved Virksund og stiftede bekendskab med nordens lunefulde vinter. Lisbeth og jeg havde holdt øje med vejrudsigten og den lovede godt. Så af sted mod Virksund. Vi fik set sjældenheden, som blev ivrigt fotograferet af alle de fremmødte ornitologer. Det blev mit DK kryds nr. 399.

Vi vidste at der var et par Brudeænder og Mandarinænder ved Løvel, og da det var i nærheden lagde vi vejen forbi. Selv om det formentlig er ænder der stammer fra en andefarm i nærheden, kunne vi kun glæde over deres skønhed.

På hjemvejen kiggede vi efter Vandstær ved Rindsholm. Der var to. Det blev så nok årets sidste fugletur, men en god måde at slutte året på.

Middelhavsstenpikker.  må være overvældende at blive genstand for så megen opmærksomhed.

Brudeænder ved Løvel

Mandarinand ved Løvel.

Vandstær ved Rindsholm.

Det er nu nogen tid siden jeg begyndte at fodre Musvåger i denne vinter. Skjulet er sat op og jeg sad lidt derovre i formiddags, selv om det er gråt og vådt.

Den 11. december. Ivan og jeg kørte en tur til Hanstholm. Den Rødstrubede lom var der endnu.

Delvis i vinterdragt.

Onsdag den 5. december. Meteologerne havde lovet fint vejr, og jeg mødtes med Lisbeth i Hanstholm. De holdt dog ikke helt hvad de havde lovet. Solen var noget forsigtig med at komme frem. Men lidt fugle var der da.

En Ederfuglehan var i gang med julevasken.

Stenvender ved Roshage.

Sortstrubet Bynkefugl, han

Sortstrubet Bynkefugl, hun