September måned 2017

Lørdag den 10. september havde jeg kørt og slået græs på stierne. Da Ivan og jeg havde drukket vores eftermiddagskaffe gik jeg om for at rense græsslåmaskinen. Jeg kiggede ud over skoven og så der sad en Musvåge i en af de udgåede stammer vi har "plantet" netop til rovfuglene at sidde på. Så opdagede jeg til min store overraskelse at der også sad en Slørugle. Jeg sprang ind efter mit kamera og fik nogle rimelige billeder af den. Den var der ca. 1 1/2 time, så forsvandt den. Mens jeg fotograferede den fik jeg også lige nogle billeder af Bynkefugl. Det er anden gang vi har den på matriklen.

Søndag aften kl. 19,00 kom uglen igen. Den fouragerede som dagen før på de nyslåede stier. Om natten blev det blæst og krafige regnbyger og det var et trist syn der mødte Ivan, da han fandt uglen liggende næsten livløs på stien. Han prøvede at tage den ind og varme den, men forgæves. Den døde kort efter. Jeg vejede den, og den vejede kun 190 g, hvilket er langt under det den skulle veje. Det var en af ungerne fra Madsted, og jeg mener den mindste vejede 340 g da vi ringmærkede dem. Trist at den ikke kunne klare sig.

Onsdag den 20. september havde Lisbeth igen lavet en aftale med Vandrikserne i Vejlerne. Denne gang havde vi Hans Henrik med, som også gerne ville have billeder af den. Vejret tegnede fint. En flot solopgang farvede himlen rød mod øst da jeg kl. 06,30 satte kursen mod Vildsund. Og Vandrikserne holdt deres aftale. Jeg kunne bare godt tænke mig at de kom lidt tættere på. 44 meter er lidt lang afstand at fotografere på. Men - et par billeder kom der da ud af det.

Det er fuldstændig umuligt, at lade være med at fotografere de små Skægmejser. Fandtes der en nuttedhedsskala må de absolut ligge som nr. 1.

Bynkefugl

Vejret var ikke specielt godt, da vækkeuret ringede kl. 06,00. Lisbeth og jeg havde aftalt at køre til Vejlerne og kigge efter bl.a. Vandrikse, som jeg manglede billeder af. Jeg kørte til Vildsund, hvor vi skulle mødes og vi blev enige om at køre og så håbe på, at vejret ville blive bedre. Det regnede ikke mere, og det så lysere ud ind over Thisted. Da vi nåede Vejlerne skinnede solen en lille smule og det så rimeligt ud. Og - jeg fik min Vandrikse. Da vi skulle til at drikke vores formiddagskaffe og gik ind i Han Vejleskjulet sagde Lisbeth pludselig. Isfugl for f....... Og tænk engang. Der kom en Isfugl flyvende og satte sig lige uden for skjulet. Vi fik begge de billeder, som vi aldrig troede ville blive muligt. Jeg ved slet ikke hvordan Lisbeth bar sig ad med at køre hjem, for vi havde begge meget svært ved at få armene ned. En fantastisk dag.

Ung Vandrikse.

Isfugl  (mine drømmebilleder)