Rul ned på siden for at se ældre billeder og videoer.

Den 6. juni. Solsortens unger ved at være klar til forlade reden.


Den 1. juni. Gærdesmutten har unger et sted i haven og er ikke tilfreds når jeg går derude.

Silkehejre til venstre og Sølvhejre til Højre.

Den 24. juni. Det er lige før Tårnfalkeungerne forlader reden. Jeg gemte mig igen i Hyldebusken for at få noget video af dem. Denne gang gik Ivan med, og først da jeg var på plads gik han derfra. Denne gang blev jeg ikke skædt ud. Jeg kunne nu se fire unger med sikkerhed, men jeg er stadig i tvivl om der var flere jeg bare ikke kunne se.

Den 18. juni 2017. I dag var jeg ved Tårnfalkekassen for at se om jeg kunne få ungerne at se. Jeg har et stykke tid kunne se dem fra afstand, men nu kravlede jeg i skjul i Hyldebusken. Jeg ventede ikke længe før de små kiggede frem. Jeg kunne kun se tre. Snart kom hannen med mad og alt var roligt lige ind til hunnen kom. Hun havde åbenbart set at jeg kravlede ind i mit skjul, for sikke en balade der blev. Jeg var absolut ikke velkommen og gik hurtigt igen.

Den 14. juni. I dag var Ivan og jeg i Nystrup  plantage ved Klitmøller. De sidste dage har en Lundsanger holdt til der. Lundsangeren er meget sjælden i Danmark og især i den vestlige del. Den hører oprindelig til i sydvest Finland, De Baltiske lande og længere østpå. Vi fik anvist stedet af to andre ornitologer vi mødte deroppe. Jeg havde øvet mig på dens sang hjemmefra, så vi fandet den hurtigt. Jeg fik både lidt billeder og video af den, men desværre kom den ikke rigtig tæt på og næsten hele tiden i modlys.

Den 27. juni. Jeg havde tjekket vejrudsigten, og det så ud til at vi nu skulle have nogle dage med gråvejr. Derfor stillede jeg vækkeuret til kl. 04.15. Hvis det var klart ville jeg stå op og køre til Vejlerne. Og jo. Det så fint ud. solen var på vej op, så jeg fik hurtigt spist lidt morgenmad og lavet en kop kaffe til at tage med. Klokken var kun 05.40 da jeg holdt ved Han Vejle. Det første jeg så var Fiskeørnen, som fiskede nær skjulet. Desværre var den trukket længere væk inden jeg nåede derud. Men der var mange Skægmejseunger og en del andet at se på. Bl.a. så jeg Blåhals unge. Jeg stoppede ved Tømmerby tårnet, hvor jeg havde fået at vide at der var Sølvhejre. Det gik 3 sølvhejrer og 2 Silkehejrer.En fin morgentur.


Rørspurv, han

Rørspurv, hun


Skægmejse


Skægmejse

Sivsanger

Fiskeørn

Fiskeørn

Skarv

Solsort

En af de mange svalereder i Tømmerby tårnet.

Fiskehejre

Sølvhejre

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED