Rul ned på siden for at se ældre billeder og videoer.

Søndag den 27. august. Jeg var et hurtigt smut ved Helligsø teglværk i morges, for at se om Brushønsene stadig var der. Der var kommet meget vand i nat og der var mange Brushøns, Dobbeltbekkasiner, en Fiskehejre og lidt andre vadefugle. Ved middagstid blev jeg ringet op af Thorvald, som ville vise mig en Havørn. Sidst på eftermiddagen kørte vi til Villerslev - og var heldige.

Fiskehejre

Unge Brushøns

Havørn

Lørdag den 26. august. Det var længe siden jeg sidst har været ved Helligsø teglværk og kigge, så da jeg alligevel skulle til Hurup kørte jeg den vej. Fem unge Brushøns gik ikke langt fra vejen.


Den 1. august 2017.  gammeldags møddingplads, er noget der tiltrækker fuglene. Sådan en findes der stadig hos Leo Thøgersen, Horsfelt, og det vrimler med Hvid vipstjerter. Den sidste tid har en Svaleklire også holdt til dér og jeg stod tidlig op og kørte derhen. Mens famlien stadig sov fik jeg nogle aceptable billeder af den. Oven i købet havde den fået selskab af en Gråand.


Den 10. august gik vi den årlige mosevandring hos Leo i Horsfelt. Jeg var heldig at kunne få billeder af en råbuk sammen med en rå. Det er brunsttid, så bukkene holder sig til råerne, og er mere opmærksomme på dem, end hvad der foregår omrking dem.

Den 5. august fik jeg ikke mindre end to dejlige fugleoplevelser. Først havde jeg Jernspurveunger på foderpladsen. Det er første gang jeg har set unger af dem. Om aftenen var jeg oppe hos Tage Stensgaard og kigge til Sløruglerne, som stadig holder til i stalden. Jeg fik set en, som formentlig var en fuldvoksen unge.


Jernspurveunge i gang med fjerplejen.


Slørugle

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED