Rul ned på siden for at se de nyeste indlæg.

Lørdag den 3. januar afholdt Biologisk forening den årlige nytårstur til Agger Tange. Det havde stormet om fredagen og der var stadig hård vind. Vi var dog fem deltagere, som trodsede vejret og mødte op. Det blev, trods alt, en rigtig fin tur. 31 arter og masser af frisk luft. En enlig Snespurv rastede lige udenfor "svaneholmhus", som er nationalparkens sydlige port. Her drak vi vores kaffe, efter at vi havde nydt naturens kræfter på den store mole..

Da jeg kom hjem til Svankjær kunne jeg nyde en Musvåge, som benyttede en af de udgåede stammer, som vi har sat op, netop som udkigspost til rovfuglene.

Snespurv fouragerer ved "Svaneholmhus".
Snespurv ved "Svaneholmhus"
Snespurv ved "Svaneholmhus".
Toppet lappedykker i vinterdragt.
Musvåge på udkigsposten.

  Det er altid spændende at besøge Hanstholm havn efter en storm. Der kan være blæst spændende fugle ind i havnebassinerne. Det var derfor med stor optimisme, at Hans Henrik og jeg kørte derop mandag den 5. januar.

Det var dog med en vis skuffelse at vi finkæmmede alle havnebassinerne for at konstatere at der kun var måger at se. Vi kunne så trøste os lidt med, at der løb en fotogen Stenvender og fouragerede på kajen.

Vi sluttede i Roshage ved rensningsanlægget, hvor vi så Sortstrubet Bynkefugl. Både han og hun.

Stenvender (ungfugl) på kajen i Hanstholm havn
Sortstrubet bynkefugl, han ved Roshage
Sortstrubet bynkefugl (hun) ved Roshage.

Endnu en storm havde raset. Og hvorfor så ikke kigge i Agger havn på vej hjem fra arbejde den 16. januar. Jeg holdt længe og kiggede på en flok Store Skalleslugere, da min opmærksomhed fangede en bevægelse i vandet. Jeg blev meget overrasket over at det viste sig at være en Odder, som lå og fiskede. Jeg kørte forsigtigt nærmere, og den lod sig ikke forstyrre.

Hjem over Roddenbjerg sø, som er vokset betydeligt efter stormene. Vandet stod helt op til asfalten, men en lille flok Storspover havde dog fundet en tue, hvor de fouragerede og hvilede.

Stor Skallesluger i Agger havn
Odder i Agger havn
Storspove, Roddenbjerg sø