Sverige fra den 30. maj til 1. juni

Den 30. maj 2008

   
   
Vi havde længe planlagt en week end tur til Sverige, og det kunne så af hensyn til arbejde o.s.v. kun blive den sidste i maj. Det passede godt, da jeg håbede på, at få set spætter.  Grønspætten stod øverst på ønskelisten. Vi ville ikke køre så langt væk fra Gøteborg, og havde på Google earth fundet nogle steder, som kunne være interessante. Vi tog hurtigfærgen fra Frederikshavn midt på formiddagen. Vejret var flot, heldigvis uden ret meget vind. Mens vi ventede på færgen, prøvede jeg at glemme min skræk for at sejle, ved at studere en Husrødstjert, som havde rede i en af de høje bygninger på havnen. Så kom færgen ind, og vi blev fragtet, hurtigt men sikkert over til Gøteborg. Der var ingen problemer, så jeg undgik endnu engang søsyge, pu-ha og kunne oven i købet nyde indsejlingen til Gøteborg, som nok er en af de smukkeste. Vejret var flot ca. 25 grader.
På grund af den megen tørke, som svenskerne også havde, var flere af de steder, vi havde valgt hjemmefra,lukket så vi kørte lidt rundt i området og ledte efter et egnet sted at slå telt op.

Her var det første vi så, et Egern, som villigt stillede op til fotografering.

   
På en mark gik fire traner.
   
Krikandefamilie.
   
Canadagæs.
   
På GPS-en fandt vi en skovvej, som vi kunne se endte langt inde i skoven med en vendeplads. Den lå ganske tæt ved nationalparken Store Mosse.  Der besluttede vi at køre ind og slå lejr. Inde mellem nogle birketræer stod en Elgtyr. Den havde lige begyndt at sætte op til nyt gevir og så egentlig lidt sjov ud, med sit "cykelstyr".
   
Længere inde i skoven fik vi set en Sortspætte, som var ved at plyndre en myreture. Jeg var godt tilfreds med at have set den og fået et nogenlunde billede af den. Det havde jeg slet ikke turdet håbe på. 

Vi fik sat teltet op og spist. Senere på aftenen da vi var kommet i seng, kunne vi ligge og høre Skovsneppen piste. Jeg faldt hurtigt i søvn, uvidende om, hvilke opdagelse jeg ville gøre næste morgen.

   

Fortsæt til den 31. maj

Tilbage til forsiden