Sverige fra den 30. maj til 1. juni 2008

Den 1. juni 2008

   
Vi vågnede atter til en smuk dag. Fuglene havde været i gang længe, selv om klokken kun var 5,00, da jeg listede op. Jeg tog mit camouflagetøj på, for ikke at forstyrre spætterne, mens jeg fotograferede og videofilmede.Det kom til at tjene til to formål, for havde "knotterne" ikke været slemme aftenen før, så var de det nu. Men jeg sad trygt og godt inde under mit camouflage, og kunne fryde mig lidt over, at de forgæves forsøgte at komme ind. Mens jeg sad og ventede på at Sortspætterne skulle bytte vagt, kunne jeg høre Urfuglen spille. Det var første gang jeg hørte det, så også det gjorde morgenen speciel.
   
Jeg havde ventet en halv times tid, da jeg kunne høre en af spætterne. Inden længe landede den på træet. Det var hunnen.

Så snart den rugende fugle, kunne høre at magen var der, fløj den ud af hullet og væk for at fouragere.

   
Og hunnen overtog rugningen.
   
Det var en fin oplevelse, at sidde der, så tæt på uden at forstyrre fuglene.
   
Ivan var længe om at overgive sig. Til sidst måtte han dog søge ind i teltet, for at undgå de små bidende bæster.

Sådan så han ud over hele kroppen.

   
Vi skulle med færgen fra Gøteborg kl. 17.30, så vi var inde i flere parker på vej dertil fra Åvall.

I Mariebergsparken, som er en slags frilandsmuseum, holdt vi middag. Den Brogede fluesnapper havde udset sig en redekasse til bolig. 

   
Hannen sang ivrigt for at lokke en hun til.
   
Gunnebo park var en rigtig dejlig park med mange gamle træer.

Gunnebo slot er fra 1700 tallet og bygget af en købmand, som ville have et sommerhus. Det er nu restaureret og bliver brugt til forskellige aktiveteter, bl.a. koncerter.

I parken sang Gulbugen.

   
Også i denne park var der flere par af Broget fluesnapper. Her en han, som er lidt mere brun end den vi så ved Mariebergsparken.
   
Broget fluesnapper, hun.
   
Så kom hun endelig lidt frem i lyset.
   
Vi drak en kop kaffe i cafeen, og Allikerne ventede på at der faldt lidt af til dem. De havde nyudfløjne unger med, og det var tydeligt at de også døjede med varmen.
   
Aks Rapunsel.
   
Smukke svampe groede på træerne.
   
Det sidste sted vi var, inden vi skulle med færgen, var ved Mölndal kirke i Gøteborg.

Her var flere sjaggerfamilier på jagt efter mad. Man kunne konstant høre ungernes tiggen.

.

   
Spætmejsen boede her også. Det er den nordlige race, som er helt hvid på bugen.
   
   
                 Tilbage til 31. maj 2008                                                                                                      Tilbage til forsiden
 

     Se også turen på Google Earth

 
Artsliste: Skarv, Fiskehejre, Skestork, Sangsvane, Knopsvane, Grågås, Canadagås, Gravand, Gråand, Krikand, Hvinand, Ederfugl, Musvåge, Tjur, Urfugl, Trane, Strandskade, Rødben, Vibe, Svaleklire, Stor Regnspove, Skovsneppe, Sølvmåge, Svartbag, Stormmåge, Hættemåge, Tejst, Ringdue, Natugle, Gøg, Mursejler, Landsvale, Bysvale, Grønspætte, Sortspætte, St. flagspætte, Sanglærke, Skovpiber, Hvid vipstjert, Gærdesmutte, Jernspurv, Rødhals, Husrødstjert, Sjagger, Misteldrossel, Vindrossel, Solsort, Sangdrossel, Munk, Gærdesanger, Rørsanger, Gulbug, Løvsanger, Skovsanger, Gransanger, Grå fluesnapper, Broget fluesnapper, Musvit, Blåmejse, Topmejse, Fyrremejse, Spætmejse, Træløber, Husskade, Skovskade, Allike, Råge, Grå krage, Ravn, Stær, Gråspurv, Skovspurv, Bogfinke, Grønsidken, Grønirisk, Dompap, Kærnebider, Korsnæb, Rørspurv, Gulspurv, Bomlærke.    Ialt 81 arter.