Juli måned 2018

Rul ned på siden for at se ældre billeder og videoer.


Den 26. august blev landets 7. observation af Bonapartemåge gjort i Thorsminde havn. Og oven i købet af min fugleveninde Lisbeth Jeppesen, som også er med på mine fuglehold. Vi følges næsten altid af på turene, i alt fald når det kan lade sig gøre. Lige netop denne gang var jeg på Sjælland, og jeg må indrømme at det rykkede noget i mig. Jeg kom hjem og vi fik afviklet Ivans fødselsdag og så den 31. juli tog Ivan og jeg færgen over ved Agger og kørte til Thorsminde. Vi var da også kun lige ankommet da mågen kom flyvende. Den var ikke så samarbejdsvillig og jeg fik derfor kun billeder på meget lang afstand eller i luften. Det blev dog mit kryds nr. 385, så jeg er godt tilfreds.

Der stod også en lille smule Fjordterner og en enkelt Dværgterne.


Den 13. juli. Vækkeuret ringede kl. 03.30. Nogen vil nok sige jeg er tosset, men jeg havde en aftale med Lisbeth om, at jeg skulle hente hende i Vildsund kl. 04.45. Turen gik igen til Vejlerne. Det er absolut mit favorit sted. Det summer af liv. I dag var vi særlig heldige at se Vandrikseunger. Dem ser man kun sjældent. vi kørte hjem over Ræhr grusgrav, hvor vi så Lille præstekrave.


Blåhals, unge.

Sivsanger


Tornsanger fodrer unge.Rørhøg, han


Skestork.


Vandrikse, unge.


Lille præstekrave, unge


Lille præstekrave, gl. fugl.


Den 8. juli. For et par dage siden fløj Tårnfalkeungerne fra reden. Der var fire. De kommer stadig på besøg i reden. Det er nogen tid siden at Tornskadeungerne fløj fra reden. De er stadig i området og jeg bliver skældt godt og grundigt ud når jeg kommer for tæt på. Mens jeg sad i skjul i Hyldebusken kunne jeg se vores fasankok. Han gjorde højlydt opmærksom på, at her hersker han. Da jeg skulle til at gå derfra kom råen og jeg måtte gå en stor omvej hjem, for ikke at jage hende væk.


Der er ikke mange dun tilbage af ungedragten.Rødrygget Tornskade, han


Rødrygget tornskade, hun


Rødrygget tornskade, unge


Fasan kok
Den 5. juli var jeg med Ivan ude et sted, hvor han aftenen før havde været med på jagt. Det vrimlede med dyr, og ejeren havde spurgt om jeg havde lyst til at fotogtafere. Og om jeg havde. Og hvilken oplevelse.


Først kom der en rå med et lam.


Findes der noget yndigere?


Der blev leget.


Der blev nusses og slikket.


Så kom der pludselig en lille buk, som troede at det var tid til at lege tagfat.


Så var der fuld drøn på et stykke tid, indtil de kom så tæt på at de fik færd af os og forsvandt.


Så kom der en stor flok kronvildt. Det var hinder og kalve.


Det var tydeligt at de fornemmede at der var et eller andet der ikke plejede at være der. Tilsyneladende kunne de ikke finde ud hvad det var, for de fletste gav sig til at græsse,Men det måtte alligevel undersøges nærmere. Jeg tror ikke de blev meget klogere.COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED